♥–♥––♥–•(-•منتديات هــمـــس الأنامل ♥ •-ҢāmŠЗŀãŊãămĘŀ)•–♥–♥–♥
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  الأحداثالأحداث  المنشوراتالمنشورات  أحدث الصورأحدث الصور  بحـثبحـث  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  
أهلا بك يا زائر فى منتديات همس الأنامل

نتمنى لك قضاء اسعد الاوقات معنا



 

 البهارات واستعمالاتها

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
أحلى فراوله
شخصية متميزه
شخصية متميزه
أحلى فراوله


رقم العضوية : 68
البهارات واستعمالاتها Download.php?imgf=12681694042
النص
مزاجي : البهارات واستعمالاتها 18
الجنس : انثى عدد المشاركات : 298
نقاط عدد المشاركات : 361
التقييمات : 1
الموقع : ـ
المزاج : متعكر
العمل/الترفيه : ـ
الدولة : ـ
وصلت عن طريق : صديقتي


البهارات واستعمالاتها 125088793


البهارات واستعمالاتها Empty
مُساهمةموضوع: البهارات واستعمالاتها   البهارات واستعمالاتها I_icon_minitimeالجمعة يوليو 08, 2011 3:07 am

البهارات واستعمالاتها 51





البهارات واستعمالاتها 50h0gj9nya1nk41o3za7


البهارات واستعمالاتها


البهارات واستعمالاتها X2yqnsnr1aggwuz7ts3w
البهارات واستعمالاتها
البهارات واستعمالاتها Feddqoyzrxx3v066i5qv

بالنسبة للبهارات طبعا لا تعد ولا تحصى والاحسن طبعا نشتريها حب ونطحنها فى البيت علشان نتاكد انها صافيه ومش مخلوطة باى مواد تانيه
وكمان نطحن يادوب على اد استخدامنا لانها مواد عطرية يعنى ريحتها بتروح لو
فضلت وقت طويل وبالتالى مش بتدى طعم فاحنا نطحن على اد الاستخدام ونعين
الباقى فى اكياس فى الفريزر عادى لحد ما نحتاجها نطلعها ونحمصها ونطحنها
بالنسبة للبهارات اللى عندى مش كتير اوى هقولكم كل اللى اعرف اسمه واللى عندى منه
الملح الفلفل الاسود: بحطه على كل حاجة تقريبا ما عدا الاسماك
الجنزبيل: مع اللحوم والتتبيلات والخضاروالارز بتدي طعم له كانك حاطة شوربة وعلى الكبسة والبريانى والمقلوبة
القرفه: تتحط على التتبيلات بس متكتريش منها يا دوب رشه وفى الاكل الخليجي زي الجنزبيل وتبقى مش مطحونة افضل
القرنفل:مطحون على التتبيلات ويتحط سليم على الاكلات الخليجي
الكارى:بنستخدمه مع الفراخ بالكارى والارز وتتبيلات اللحوم
الكركم: يعطى لون اصفر وطعم خفيف وبنحطه على كشرى العدس علشان يديله لون حلو وعلى الارز بالخلطة لو نحب نغير لونه
الكمون: الاساس على الاسماك طبعا هو اللى
بيضبط طعمها وكمان اساسى على الفول وممكن نستخدمه خفيف مع باقى الاكلات
وحلو جدا مع شوربة العدس ومع سلق القرنبيط والكرنب علشان يمنع الانتفاخات
ويشيل اى ريحه مش حلوة للكرنب والقرنبيط
الكسـبره: نستخدمها مع الطعميه بتبقى حلوة اوى ورشه خفيفه منها مع اى حاجة تانية
الحبهان:اساسى طبعا مع اللحوم ومع الارز كمان ومطحون مع التتبيلات
المستكه: مع اللحوم والفراخ ومع المهلبيه وبعض الحلويات بس المستكة غاليه جدا فمش بجيبها
الزعتر : مع المخبوزات والفراخ المشوية والبطاطس وياريت لو يبقى مع زيت الزيتون علشان يبين طعمه والماكولات الايطاليه والمكرونة
السماق:بتعمل مع الفراخ وبيقولوا طعمه حلو جدا بس انا مجربتوش
اللومى : الليمون الناشف بييجي من عند العطار وبنستخدمه مع الكبسة
زعفران: بيدي لون احمر وبيتحط على الكبسة وبعض المأكولات الخليجية وغااااااالى جدا محدش يجيبه هههههههه
شمر:مع المخبوزات
ينسون: مع المخبوزات والبسكوتات
الثوم البودرة: مع بعض المخبوزات زي البيتزا بس برضه مش بجيبه
البصل البودرة: برضه مع التتبيلات والمخبوزات ومش بجيبه كمان
الشطة: طبعا على الاسماك وعلى اى حاجة تانيه حسب الرغبه
ورق لورا: مع اللحوم والفراخ ومطحون مع التتبيلات وحلو كمان مع الخضار
حبه البركه:مع المخبوزات والجبنة البيضة والسلطات
جوزه الطيب : مع التتبيلات بس حاولوا تتجنبوها لان فيه كلام انها حرام
عصفر: بتدى لون اصفر وبتتحط مع المخللات
ريحان: مع السلطات والاجبان والمأكولات الايطالية والمكرونة
نعناع: مع السلطات والمخبوزات وماااايو حبيبتي قالت مع خلطة المحشى
صويا صوص: للتبيلات ولو خلص من عندى بحط مكانه معلقة عسل ابيض بيعادل طعم التتبيله ويضبطها وحلو جدا للمشويات
دبس الرمان: للمحاشى وورق العنب بس انا مش بجيبه بس مشهور هنا فى الخليج اوى
وفيه بقى خلطات بتيجي جاهزة من عند العطار بس انا بكتفى بالبهارات اللى عندى فى البيت
خلطة كباب وكفتة
خلطة لحوم
خلطة فراخ
خلطة سمك
وكلها بتدى طعم حلو
والاحلى ان كل واحده تعمل شوية خلطات فى البيت عندها
يعني انا عاملة خلطة للفول والطعميه والبطاطس المحمرة والسلطات
(كسبرة+كمون+شطة+ملح)
وعاملة خلطة تانيه للتبيلات والمشويات والارز بالخلطة وكمان للخضار والمحشى تقريبا لكل حاجة احب ابين فيها طعم الشوربة
(فلفل اسود+جنزبيل+قرفة مطحونة+حبهان مطحون+شطة+قرنفل مطحون+ورق لورا مطحون)ووقت التتبيل اضيف بس البصل والصويا صوص
كمان خلطة تانية للاسماك
(كمون+كسبرة+شطة+كركم)وبضيف وقت الاستخدام التوم والبقدونس والليمون والخل والملح
يارب اكون قدرت اوصل اى حاجة لان موضوع التوابل دي ملخبط ومش كل واحد بيحبه زي التانى
يعني هى نسبة وتناسب وانتى مع التجربة هتعرفى انتى حابه طعم ايه اكتر مع ايه وهتبداى تضبطى النسب براحتك

البهارات واستعمالاتها Shu02e71mcwhg2bf4gsc

منقوووول



البهارات واستعمالاتها 50h0gj9nya1nk41o3za7


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حلم أنثى
نائب المدير
نائب المدير
حلم أنثى


رقم العضوية : 7
البهارات واستعمالاتها Jq775814
حبيبي لا تخليني اصيح وارتجف وانهار
وانا شوفك منى قلبي ربيعي ومنبع انهاره
حبيبي ارجوك لو تسمح دخيلك والتفت للنار
لي تحرق سما خلك وانته كلك امطاره

مزاجي : البهارات واستعمالاتها 2410
الجنس : انثى عدد المشاركات : 779
نقاط عدد المشاركات : 923
التقييمات : 2
ملاحظات : صعب: أن تحب شخصا لا يحبك .
الأصعب: أن تستمر في حبه رغم عدم إحساسه بك .
وصلت عن طريق : صديقتي
البهارات واستعمالاتها Jb12915568671

البهارات واستعمالاتها VGR96832

البهارات واستعمالاتها Ucy08892

البهارات واستعمالاتها XWr98810

البهارات واستعمالاتها DAz99256

البهارات واستعمالاتها SER04192

البهارات واستعمالاتها 463513076



البهارات واستعمالاتها Empty
مُساهمةموضوع: رد: البهارات واستعمالاتها   البهارات واستعمالاتها I_icon_minitimeالجمعة يوليو 08, 2011 5:12 pm

تسلم إيدج ويعطيج ألف عافيه ع النقل المفيد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أحلى فراوله
شخصية متميزه
شخصية متميزه
أحلى فراوله


رقم العضوية : 68
البهارات واستعمالاتها Download.php?imgf=12681694042
النص
مزاجي : البهارات واستعمالاتها 18
الجنس : انثى عدد المشاركات : 298
نقاط عدد المشاركات : 361
التقييمات : 1
الموقع : ـ
المزاج : متعكر
العمل/الترفيه : ـ
الدولة : ـ
وصلت عن طريق : صديقتي


البهارات واستعمالاتها 125088793


البهارات واستعمالاتها Empty
مُساهمةموضوع: رد: البهارات واستعمالاتها   البهارات واستعمالاتها I_icon_minitimeالأحد أغسطس 14, 2011 1:29 am

يسلمووو المرور يعطيك العافيه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
البهارات واستعمالاتها
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
♥–♥––♥–•(-•منتديات هــمـــس الأنامل ♥ •-ҢāmŠЗŀãŊãămĘŀ)•–♥–♥–♥ :: آ¨آ¨آ آ عـالـم المرأة و الرجل آ¨آ¨آ° :: فنون الطبخ-
انتقل الى: